Viimeisen luentokeran päätteeksi saime johtamisen professorin kertomaan Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta luottamuksesta organisaatioissa. Ryhmämme mielestä aihe oli kiintoista, ja siihen olisi voinut perehtyä enemmänkin. 

Suomalaisen yrityskulttuurin perinteinen "lupauksista pidetään kiinni" -asenne on muuttunut ja muuttumassa. Tämä johtuu varmasti osittain yritysten toimintaympäristöjen muuttumisesta; hektisissä ja alati muuttuvissa olosuhteissa lupausten pitäminen on vaikeampaan kuin vakaassa ympäristössä. Ihmiset kuitenkin kaipaavat turvallisuutta ja pysyvyyttä elämäänsä, joten työpaikan luottamukselle on selvä tilaus. 

Luottamus synnyttää turvallisuuden tunteen ja turvallisuuden tunne saa ihmiset uskaltamaan enemmän. Innovaatiot ja uudet ajatukset syntyvät usein turvallisessa ympäristösä, jossa työntekijän ei tarvitse pelätä saavansa potkuja pienenkin epäonnistumisen takia. Turvallisessa ympäristössä ihmiset jakavat hullultakin tuntuvia ajatuksia, joista voi kehkäytyä hyviä ideoita liiketoimintaa ajatellen. 

Ihmiset viettävät kolmasosan vuorokaudestaan työtä tehden. Kaikkien (myös johtajan/esimiehen) hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että työpaikalla vallitsee hyvä yhteishenki ja ilmapiiri. Ikävältäkin tuntuva työ muuttuu miellyttävämmäksi, kun työpaikan sosiaaliset suhteet ovat kunnossa. Luottamuksella työpaikoilla voidaan laajemmassa näkökulmassa todeta olevan myönteisiä vaikutuksia koko yhteiskuntaan. Työhyvinvoinnin lisääntyminen vähentää sairaslomia ja työkyvyttömyyttä, mikä luonnollisesti tuottaisi mittavia säästöjä valtiolle.